Subsidie & premie alarmsysteem

subsidie alarmsysteemHet aanleggen van een alarmsysteem kan prijzig zijn. Er zijn kant en klare systemen die je kan kopen die je zelf kan installeren en waar je wel geld mee bespaart, maar waar je moeilijk onderdelen aan kan toevoegen. Er zijn professionele systemen waar je alle kanten mee op kan, maar daar betaal je ook een stuk meer voor. Je kan verschillende losse componenten aanschaffen om een plan te maken wat je op je eigen situatie kan aanpassen. Voorheen was hier een landelijke subsidie voor, maar die is in 2015 afgeschaft in verband met bezuinigingen. Voordat we gaan kijken wat er misschien wel mogelijk is, eerst een overzicht van de voordelen en kosten van een alarmsysteem.

*Tip:

  • Wat zijn de exacte prijzen? Vul dan het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale alarmspecialisten.
  • Voordat je een alarmsysteem aankoopt, bekijk onze handige checklist.

Voordelen van een alarmsysteem

De voordelen van een alarmsysteem zijn natuurlijk dat je gemoedsrust creëert en dat je inbrekers en andere ongewenste individuen buiten kan houden. Je hebt elk moment van de dag zicht op wat er in en rondom je huis gebeurt. De duurdere systemen kan je via een app op je telefoon bedienen zodat je ook controle hebt als je niet thuis bent. De systemen kunnen aangesloten worden op rook- en koolmonoxide melders zodat je een melding krijgt niet alleen van een inbraak, maar ook van rookontwikkeling in huis. Ook kan je opgenomen beelden later gebruiken als je bewijsmateriaal nodig hebt.

Wat kost een nieuw alarmsysteem?

De kosten van een nieuw alarmsysteem kunnen verschillen van €150 tot €2500. De volgende tabel geeft de verschillende mogelijkheden weer inclusief eventuele arbeidskosten en BTW. Als je het systeem zelf wilt installeren kan je er van uit gaan dat de arbeidskosten 70 procent uitmaken van de hele rekening.

Soort systeem Kosten
Basis alarmsysteem Van €150 tot €800
Professioneel alarmsysteem Van €1000 tot 2500
Camerabewaking Van €300 tot €1300
Deurbeveiliging Van €800 tot €2000
Raambeveiliging Van €40 tot €200
Veiligheidsdeuren Van €600 tot €2000
Veiligheidsrolluik Van €400 tot €2500

De subsidie voorheen

Bedrijven en particulieren doe voorheen investeerden in het verbeteren van de beveiliging thuis of op het werk, kwamen in aanmerking voor een landelijke subsidie. Om deze subsidie te krijgen, moest je kunnen bewijzen dat je ook echt een nieuw alarmsysteem had geïnstalleerd. De subsidie bleek erg populair en kostte de overheid veel geld en al snel werd besloten dit onder de regionale instanties onder te brengen.

De subsidie nu

Elke stad, gemeente en provincie krijgt een bepaald jaarlijks budget dat ze zelf kunnen onderverdelen. Het kan zijn dat er een potje wordt gemaakt voor een subsidie waar het aanleggen van een alarmsysteem onder zou vallen, maar dit is dus niet verplicht. Het kan zijn dat jouw gemeente dit niet doet, maar de buurgemeente wel. Om er achter te komen of jij hiervoor in aanmerking komt, zal je dus onderzoek moeten doen naar wat er bij jou op lokaal niveau beschikbaar is.

Subsidie voorwaarden

Als je hebt ontdekt dat er een subsidie is voor jou, zal je alle documentatie omtrent het aangelegde systeem moeten kunnen laten zien. Dit dient als bewijs dat het systeem ook daadwerkelijk is aangelegd. Het is ook niet ongewoon voor een gemeente om bepaalde eisen te stellen aan het aangelegde systeem. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vragen naar de aard van het aangelegde systeem  of een minimaal investeringsbedrag opleggen. Om deze redenen is het verstandig om voordat je het systeem aanlegt, te kijken wat deze voorwaarden zijn, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken wat betreft de aanschaf van je systeem.

Bespaar op je nieuwe alarmsysteem

Ben je geïnteresseerd in het aanleggen van een nieuw alarmsysteem? Om geld te besparen op de totale kosten kan je gratis en vrijblijvend onze vergelijkingstool gebruiken. Binnen een korte tijd voorzien we je van een aantal offertes gevormd naar jouw wensen en gebaseerd op jouw regio.

Wat kost een alarmsysteem precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.