6x Valkuilen en veelgemaakte fouten alarmsysteem

alarmsysteem

6x Valkuilen en veelgemaakte fouten alarmsysteem

Met een goed alarmsysteem kun je inbraken voorkomen en branden tijdig detecteren. Het is dan ook belangrijk dat je, als je zo’n systeem aan laat leggen, zeker weet dat deze optimaal functioneert. Er worden nogal wat fouten gemaakt tijdens het aanschaffen en laten plaatsen van zo’n systeem. En uiteraard heeft dit dan tot gevolg dat de alarmcentrale niet werkt of dat de beelden onscherp zijn. Lees daarom de onderstaande informatie door over valkuilen en veelgemaakte fouten, zodat jij zeker weet dat jouw alarmsysteem perfect zijn werk zal doen.

  1. Geld besparen op een alarmsysteem

Het is erg gemakkelijk om geld te besparen op een alarmsysteem. Je kunt voor een paar honderd euro al een doe-het-zelf systeem aanschaffen bij de grote klusmarkten. Deze moet je dan uiteraard zelf plaatsen en vaak werken ze daarom op batterijen. Dan hoef je in ieder geval niet met de elektriciteitsleidingen aan de gang. Hoe dan ook, als jij een grote woning hebt dan is het niet verstandig om op dit soort systemen te vertrouwen. Jouw plaatsing inclusief een relatief slechte kwaliteit heeft vaak als gevolg dat inbrekers gewoon binnen kunnen komen. Wil je zekerheid, dan vraag je een expert om hulp, laat je je adviseren en laat je jouw nieuwe alarmsysteem installeren door een specialist.

  • Geen rekening houden met huisdieren

Als je huisdieren hebt, dan loopt er eigenlijk altijd iets door je huis. Dit kan worden opgepakt door bewegingssensoren en camera’s. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze af- of aangaan elke keer als je hond naar zijn mand loopt. Daarom moeten bewegingssensoren altijd hoger hangen dan de hoogte van je huisdier. Een meter is vaak prima, maar dat is natuurlijk bij elk huisdier anders. Zolang je er zorg voor draagt dat de sensor niet wordt geactiveerd door een dier, maar wel door een mens, doe je het goed.

  • De locatie van het kastje

Het alarmkastje waarmee je het alarm bedient en waar je de veiligheidscode in kunt vullen wordt vaak naast de deur gehangen. Dit is een logische gedachte, omdat je dan het alarm in kunt schakelen terwijl je de deur uitgaat. Die locatie is voor inbrekers echter ook erg gemakkelijk te vinden en geeft ze de mogelijkheid het alarm tijdig uit te schakelen. Daarom is het beter als je het kastje minder in het zicht hangt, zoals in de meterkast of achter een gordijn, zodat inbrekers er niet snel bij kunnen. Uiteraard is het wel noodzakelijk dat dit onderweg naar buiten is.

  • Inbraakschade wordt vergoed door de verzekering

Als jouw alarmcentrale goed is geïnstalleerd en er vindt toch een inbraak plaats, dan wordt de schade die daar als gevolg van is ontstaan inderdaad vergoed door de verzekering. Als jouw alarm niet goed is geïnstalleerd, dan kan het zijn dat de verzekering niet uitbetaalt. Heb je dit zelf gedaan, heb je de batterijen niet vervangen of heb je een zwartwerker ingeschakeld? Dit kan als gevolg hebben dat jouw verzekering geen claim van je zal accepteren. Wat je wel kunt doen om geld te besparen is zelf je systeem installeren en dit te laten controleren door een specialist. Die kan dan de puntjes nog op te i zetten en met zijn of haar ervaring en kennis de situatie analyseren. Op die manier ben je minder geld kwijt, maar weet je wel zeker dat jouw alarmsysteem goed is geïnstalleerd.

  • Met een buitensirene wordt de politie ingeschakeld

Helaas is het al lang niet meer zo dat een buitensirene de hulptroepen inschakelt. Veel alarmbedrijven geven aan dat het nog weinig nut heeft om een sirene te plaatsen. Helaas is het maar al te vaak zo dat een sirene per ongeluk afgaat en daarom zijn omstanders hier gewend aan geraakt. Er zijn nog weinig mensen die naar aanleiding van een sirene gaan kijken wat er aan de hand is of de politie bellen. Een veel beter alternatief is om een lidmaatschap te nemen bij een meldkamer. Deze krijgt dan direct een melding van jouw alarmsysteem en zal allerlei stappen ondernemen om te kijken of alles bij jou wel in orde is. Bij enige twijfel wordt dan de politie ingeschakeld. Dit is een veel snellere manier om de hulptroepen op locatie te krijgen dan wanneer je een buitenalarm plaatst.

  • Met een alarmsysteem ben ik volledig veilig

Als laatste is het niet verstandig om alleen op je alarmsysteem te vertrouwen, hoe modern deze ook is. Inbrekers kunnen altijd proberen naar binnen te komen en als ze ook weten hoe ze je alarmsysteem moeten uitschakelen, dan is de inbraak geslaagd. Ook al heb je dus een alarmsysteem, dit is nog geen reden om inbrekers uit te nodigen in je huis. Zorg er daarom ook voor dat je woning goed verlicht is, plaats een bewegingssensor bij je voordeur zodat daar ook een licht aangaat, gebruik timers op je lampen, controleer de vergrendeling op je deuren en ramen en laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen. Mocht er dan toch een inbreker zijn die het probeert, dan is er je alarmsysteem om hier een melding van te maken.

Vergelijk offertes

Als jij een betrouwbare specialist nodig hebt die jouw woning van een passend alarmsysteem kan voorzien, dan hoef je niet verder te zoeken. Onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool kan je snel een aantal offertes sturen van alarmbedrijven uit jouw omgeving.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *