Kosten beveiligingsbedrijven

beveiligingsbedrijvenWaar in het verleden beveiligingsbedrijven enkel werden ingeschakeld bij het aanleggen van alarmsystemen kwam er later ook behoefte aan centrales en meldkamer. Een aantal beveiligingsbedrijven hebben zelf of in samenwerking met collega’s alarmcentrales opgezet. Omdat deze centrales permanent zijn bemand is er voortdurend controle op je eigendommen. De toegenomen faciliteiten op persoonlijk vlak en technisch vlak hebben de beveiligingsbedrijven in grote mate geprofessionaliseerd. Ook de wetgeving heeft er voor gezorgd dat de beveiligers in dient van beveiligingsbedrijven goed zijn opgeleid. Deze beveiligingsbedrijven zijn veelal een paar extra ogen en oren voor jezelf maar ook voor de hulpdiensten. Daarom werken deze bedrijven en organisaties veel met elkaar samen om onze samenleving veilig te houden.

*Tip:

  • Wat kost een beveiligingsbedrijf? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Specifieke werkzaamheden beveiligingsbedrijven

Elk beveiligingsbedrijf heeft een eigen specialiteit en de echt grote beveiligingsbedrijven hebben meer disciplines als specialiteit. Het is bijvoorbeeld een heel andere wijze van werken of je een horecabedrijf of een winkelcentrum moet beveiligen. Bovendien kent elke discipline zo zijn eigen eisen waaraan van overheidswege uit voldaan moet worden. De opleidingen van de beveiligers zijn ook anders bij de verschillende disciplines.

Wat kost een beveiligingsbedrijf?

De kosten die een beveiligingsbedrijf in rekening brengt hangt af van object dat beveiligd moet worden. Meestal worden beveiligers ingezet voor een bepaalde periode. In dat geval worden de kosten bepaald door het uurtarief dat het beveiligingsbedrijf hanteert. Als het gaat om een langdurige en continue beveiliging van bijvoorbeeld een pand dan worden er in de regel tarieven per maand gehanteerd.
Hieronder zie je de verschillende disciplines in beveiliging en de kosten die daarmee samenhangen.

soort beveiliging                   prijs per uur
  van tot
evenementenbeveiliging 30 euro 45 euro
bedrijfsbeveiliging 30 euro 40 euro
winkelbeveiliging 15 euro 30 euro
horecabeveiliging 30 euro 50 euro

Gecertificeerde bedrijven

Beveiligingsbedrijven hebben een grote verantwoordelijkheid. Bij hun meldkamer komen allerlei meldingen binnen en de beveiligingsbedrijven moeten precies weten wat te doen en wie te waarschuwen. Deze verantwoordelijkheid en kennis van zaken wordt omgezet in een certificaat voor de beveiligingsbedrijven die aan alle voorwaarden voldoen. Bij de keuze voor een meldkamer en dus voor een beveiligingsbedrijf is het certificaat een mooie graadmeter.

De certificering van beveiligingsbedrijven houdt ook in dat altijd de juist opgeleide beveiligers worden ingezet bij de verschillende soorten beveiliging. Omdat de eisen voor die beveiligers van overheidswege zijn vastgelegd is dat een belangrijk item. Ook verzekeringsmaatschappijen stellen eisen aan de inzet van beveiligers.

De vergunning voor beveiligingsbedrijven

Niet iedereen kan zo maar even een beveiligingsbedrijf starten. Dat spreekt ook voor zich gezien de complexe  werkzaamheden en de verantwoordelijkheden van een beveiligingsbedrijf. Bij de minister van Veiligheid en Justitie kan een vergunning worden aangevraagd voor het starten van een beveiligingsbedrijf. Ook de politie wordt betrokken bij deze vergunningsaanvraag. Er zal onderzoek worden gedaan naar het bedrijf en naar de personen die het bedrijf leiden. Maar als de aanvraag wordt toegekend en het beveiligingsbedrijf is gecertificeerd dan weet je ook zeker dat je met een beveiligingsbedrijf te maken hebt die aan alle regels voldoet. Dat is een goed gevoel voor je eigen veiligheid.

Wat kost een alarmsysteem precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.