Alarmsysteem bejaarden

Alarmsysteem bejaardenWanneer we het hebben over een alarmsysteem denken we automatisch aan een systeem die een bepaalde bescherming voorziet tegen bijvoorbeeld inbraken. Uiteraard zijn er ook systemen op de markt terug te vinden die bijvoorbeeld een snelle detectie van brand realiseren waarna meteen de nodige actie kan worden ondernomen. Wist je echter dat er eveneens een speciaal alarmsysteem op de markt is terug te vinden voor bejaarden? Voor deze mensen is het immers niet uitsluitend noodzakelijk om zich goed en veilig te voelen bij hun thuis, daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de leeftijd die ze hebben bereikt. Het in huis halen van een alarmsysteem bejaarden zorgt er voor dat er ook op dit vlak een passende oplossing kan worden gerealiseerd.

*Tip:

Hoeveel kost een alarmsysteem bejaarden?

Op het ogenblik dat je begint met zoeken naar een alarmsysteem zal je altijd opnieuw kunnen vaststellen dat er zeer veel verschillende soorten systemen op de markt zijn terug te vinden. Dit geldt eveneens specifiek voor een alarmsysteem bejaarden. Je kan er op dit vlak dan ook voor kiezen om een zeer eenvoudig systeem met één enkele paniekknop aan te schaffen, maar het is eveneens mogelijk om een alternatieve installatie met twee of zelfs nog meer paniekknoppen te bestellen. Hoe dan ook hebben we de gemiddelde kostprijs van enkele alarmsystemen voor bejaarden even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet middels de hieronder terug te vinden prijstabel.

Type alarmsysteem bejaarden Gemiddelde kostprijs
Basis alarmsysteem voor ouderen Gemiddeld zo’n 125 euro
Paniekknop met 2-wegs communicatie Gemiddeld zo’n 150 euro
Mobiel, persoonlijk alarm Gemiddeld zo’n 200 euro

De prijsopbouw van een alarmsysteem bejaarden

In principe zouden we kunnen stellen dat de kostprijs van een alarmsysteem bejaarden voor de volle 100 procent bestaat uit het kopen van het materiaal. Dit is ook vrij correct, want het installeren van een dergelijk alarmsysteem is eigenlijk kinderspel en neemt vaak slechts enkele minuten in beslag. Waarom reserveren we dan toch 10 procent arbeidskosten? Omdat er bij twee zenders bijvoorbeeld voor kan worden gekozen om ééntje in de badkamer of de slaapkamer aan de muur te bevestigen. Dit neemt uiteraard al wat meer tijd in beslag welke uiteraard moet worden vergoed. Indien je zelf een beetje een handige Harry bent kan je dit natuurlijk ook gewoon voor eigen rekening nemen.

Keuzes die de kostprijs van een alarmsysteem bejaarden beïnvloeden

Vooraleer over te gaan tot het kopen van een alarmsysteem bejaarden is het aan te raden om nog even stil te blijven staan bij de diverse keuzes die de kostprijs van een dergelijke installatie kunnen beïnvloeden. Wij stellen ze graag aan je voor.

Keuze 1: De omvang van het alarmsysteem bejaarden

Een alarmsysteem bejaarden kan je zoals eerder reeds aangegeven eigenlijk zo uitgebreid maken als je zelf wil. Heb je voldoende aan één enkele paniekknop? Dan is dat geen probleem. Is het echter een vereiste om meer dan één knop ter beschikking te hebben, bijvoorbeeld als reserve? In dat geval komt het kostenplaatje reeds wat hoger te liggen. Goed de verschillende mogelijkheden op vlak van een alarmsysteem voor ouderen vergelijken is in ieder geval van cruciaal belang wanneer je er zeker van wenst te zijn dat je niet op korte termijn terug met extra kosten zal worden geconfronteerd.

Keuze 2: Mobiel, persoonlijk alarm of niet?

Wist je dat je er niet alleen voor kan kiezen om thuis een speciaal alarmsysteem voor bejaarden te integreren? Het is eveneens mogelijk om gebruik te maken van een mobiel, persoonlijk alarm. Op het ogenblik dat er iets mis is met de drager er van zal er meteen een alarm afgaan bij een druk op de knop. Een systeem als deze maakt bovendien een zeer nauwkeurige positiebepaling mogelijk en daarnaast wordt er veelal ondersteuning aangeboden voor 2-wegs communicatie. Tel daar ook nog eens bij op dat de locatie gegevens niet alleen verkrijgbaar zijn in coördinaten, maar ook nog eens door middel van een Google-link en je beschikt hier over een zeer waardevol toestel die zomaar mensenlevens kan redden. Voor het aanschaffen van een mobiel, persoonlijk alarm kan je rekening houden met een gemiddelde kostprijs die is gelegen rond de 200 à 250 euro.

Interessante bespaartips

Zou je graag ook willen overgaan tot het kopen van een alarmsysteem bejaarden, maar ben je nog op zoek naar mogelijkheden om het kostenplaatje te drukken? Dan kunnen de onderstaande bespaartips je daar zeker en vast een handje bij helpen!

  • Kies meteen voor een compleet systeem. Veel mensen die er voor kiezen om te investeren in een alarmsysteem voor ouderen doen dit niet in één keer, maar wel in meerdere fasen. Op deze manier kan men uiteraard de hoogte van de investering spreiden over een langere periode, maar eigenlijk is dit niet verstandig. Door alle onderdelen van het alarmsysteem in één keer te kopen is het immers mogelijk om een flinke besparing op de totale kostprijs te realiseren.
  • Voer de installatie zelf uit of vraag een familielid om hulp. Het installeren van een alarmsysteem voor bejaarden brengt eigenlijk maar weinig moeilijkheden met zich mee. In het merendeel van de gevallen volstaat het dan ook om het centraal systeem aan te sluiten op bijvoorbeeld de telefoonlijn of er een simkaart in te plaatsen om vervolgens de (eventueel) diverse paniekknoppen uit te testen. Je kan hiervoor uiteraard een beroep doen op een specialist, maar het is eveneens mogelijk om dit zelf te doen. Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Dan kan je kind of kleinkind je hier ongetwijfeld mee verder helpen!

Bespaar tot wel 30% op jouw alarmsysteem bejaarden!

Bieden de bovenstaande bespaartips toch een onvoldoende besparing? Treur dan niet, want er is meer! Wist je bijvoorbeeld dat het in principe zeer eenvoudig mogelijk is om een extra besparing te realiseren tot wel 30 procent op jouw alarmsysteem? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door niet zomaar met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan. Vooraleer een alarmsysteem voor ouderen aan te schaffen is het dan ook altijd een must om eerst even een objectieve vergelijking uit te voeren op basis van offertes die zijn aangevraagd bij meerdere bedrijven. Alleen zo kan je er uiteindelijk de scherpst mogelijke kostprijs tussenuit halen.

Wat kost een alarmsysteem precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.