6x Tips alarmsysteem kopen

6x Tips alarmsysteem kopen

Het aanschaffen van een alarmsysteem doe je natuurlijk niet zomaar. Allereerst zal je vaak aardig wat geld moeten investeren, dus je wilt zeker weten dat je een goed systeem krijgt en een perfecte installatie. Vervolgens moe het alarmsysteem voor jouw woning volledig functioneel zijn en moeten de sensoren, melders en camera’s op de juiste plaatsen geïnstalleerd worden. Als laatste wil je natuurlijk ook een kwalitatieve verbinding met de meldkamer, eventuele meldingen op je mobiele telefoon en kun je je alarmsysteem zelfs laten aansluiten op je domotica systeem. Dit klinkt als heel wat werk, maar met de volgende tips kun je niets verkeerd doen.

Tip 1: vraag een expert om advies

Of je nu van plan bent om je alarmsysteem zelf te installeren of je laat dit doen door een alarmbedrijf, het is altijd verstandig om een specialist om hulp of mening te vragen wat betreft jouw plannen of de uitvoering daarvan. Alleen iemand met ervaring op het gebied van alarmsystemen weet exact welke sensoren waar moeten worden opgehangen, wat de posities van de camera’s moeten zijn en waar het kastje het beste kan worden geplaatst. Als je zelf aan het installeren bent geweest, dan kun je een expert laten langskomen om het systeem te inspecteren en de puntjes op de i te zetten. Alleen met de juiste hulp kun je een alarmsysteem realiseren dat optimaal werkt. Een goede reden hiervoor is dat verzekeringsmaatschappijen niet altijd uitbetalen als je alarm niet goed geïnstalleerd is.

Tip 2: vergeet je huisdieren niet

Een tweede tip is voor iedereen die loslopende huisdieren heeft. Als je niet wilt dat deze de bewegingssensoren constant af laten gaan, dan hang je deze minstens op één meter hoogte. Doe je dit niet, dan is er de mogelijkheid dat je onnodig veel alarmmeldingen krijgt. Zorg ervoor dat de sensoren hoog genoeg hangen dat het dier er onderdoor kan lopen, maar dat een persoon probleemloos wordt opgepakt.

Tip 3: hang het kastje niet naast de voordeur

Bij veel mensen hangt het alarmkastje naast de voordeur en dit is ook logisch, want je kunt het alarm dan inschakelen als je naar buiten loopt. Helaas is dit ook een plek die voor inbrekers gemakkelijk te vinden is, wat betekent dat ze het alarm gemakkelijker tijdig kunnen uitschakelen. Daarom is het niet verstandig om het kastje te veel in het zicht te houden, maar deze bijvoorbeeld in de meterkast of achter een gordijn te monteren. Je kunt ook meerdere kastjes nemen. Eén bij de voordeur, één bij de achterdeur en één in de slaapkamer, bijvoorbeeld. Zo kun je op alle cruciale momenten van de dag moeiteloos je alarm in- en uitschakelen.

Tip 4: gebruik een meldkamer

Het is altijd beter om je te laten aansluiten bij een meldkamer dan om een sirene te nemen. Sirenes schrikken inbrekers wel af, maar helaas zijn er nog maar weinig mensen die daarvan gealarmeerd raken. Vaker wel dan niet zal niemand komen kijken of alles goed is en zal niemand de politie bellen. Een meldkamer, daarentegen, wordt direct op de hoogte gebracht van het alarm en zal een aantal controles uitvoeren. Bij twijfel wordt er altijd een politieauto langs gestuurd. Dit is niet alleen een snellere reactie, maar ook een gegarandeerde reactie die een groot verschil kan maken in een noodsituatie. Een abonnement bij een meldkamer kost maar een paar euro per maand.

Tip 5: neem ook andere maatregelen

Vertrouw er niet op dat je alarmsysteem inbrekers altijd zal weren of afschrikken. Als jouw woning een gemakkelijk doelwit is, dan zullen inbrekers nog steeds proberen naar binnen te komen. Plaats daarom een lamp bij je voordeur, gebruik timers voor je lichten binnen, plaats nooit waardevolle voorwerpen direct in het zicht, controleer je hang- en sluitwerk en probeer zelf eens in je woning in te breken. Misschien ontdek je dan wel dat je via de kliko heel gemakkelijk door het raampje in het toilet binnen kunt komen. Een alarm maakt onderdeel uit van een veilige woning, maar het is niet het enige dat een woning veilig maakt.

Tip 6: bespaar geen geld

Er zijn voldoende goedkope alarmsystemen die je zelf kunt installeren. Ze werken met batterijen en je linkt ze via de wifi. Dit is in principe goed, maar lang niet altijd even efficiënt. De camera’s zijn toch regelmatig van een slechtere kwaliteit, je hebt misschien meer onderdelen nodig voor een goede dekking en de batterijen moeten regelmatig worden vervangen. Ook al is dit een prima oplossing als je geen vereisten hebt, wil je het beste systeem mogelijk dan moet deze op maat gemaakt worden. Elke woning is anders en elk huishouden is anders en op die manier kan hier volledig rekening mee gehouden worden. Plaats direct ook rook- en koolmonoxidemelders op elke verdieping en eventueel ook sprinklers, mocht je dit willen. Ga voor zo uitgebreid mogelijk dat past binnen je budget. En laat het installeren door een specialist voor een zo optimaal mogelijke werking.

Vergelijk offertes

Als jij een alarmsysteem nodig hebt, dan kun je altijd contact opnemen met een betrouwbare alarmspecialist uit jouw omgeving. Via onze vergelijkingstool is dit gemakkelijker dan ooit. Je ontvangt snel een aantal offertes die je kunt gebruiken bij je oriëntatiefase. Zo vind je vast de beste deal en een kwalitatief bedrijf.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *