5x Valse vooroordelen alarmsysteem

subsidie alarmsysteem

5x Valse vooroordelen alarmsysteem

Een alarmsysteem installeer je niet zomaar. Als je wilt dat deze je optimaal beschermt en altijd goed werkt, dan steek je wat meer werk in de voorbereiding. Je zoekt de juiste installateur, je kiest een goed systeem en je besluit om op het internet het één en ander te lezen over het onderwerp. Ook al vind je online voldoende bruikbare informatie, je zal ook een boel informatie tegenkomen die niet klopt. Daarom kun je dit artikel gebruiken om de juiste informatie te onderscheiden van alles dat je het beste snel weer kunt vergeten.

  1. Je kunt zelf een alarmsysteem installeren

In principe is dit statement correct: iedereen kan naar de doe-het-zelf zaak, hier een goedkoop alarmsysteem aanschaffen en deze in de woning plaatsen. Of dit systeem ook volledig functioneel zal zijn is een tweede. De kwaliteit is namelijk vaak toch iets slechter, jij hebt waarschijnlijk niet de achtergrondervaring die nodig is om een correcte plaatsing te realiseren en deze systemenzijn regelmatig niet compleet. Wil je een alarmsysteem dat perfect werkt, metde juiste onderdelen op de juiste plaats en van een goed merk? Dan is het beterom een alarmspecialist in te schakelen.

  • Een bedraad systeem is beter dan een draadloos systeem

Vaak wordt er aangeraden om een systeem aan te schaffen dat direct is aangesloten op de elektriciteit. Dit is natuurlijk veel handiger, want je weet zeker dat je systeem en je apparaten altijd stroom hebben. Toch betekent dit niet dat een bedraad systeem beter is dan een draadloos systeem. Je bent met een draadloos systeem veel vrijer en je kunt je en camera’s overal kwijt. Ook al moet je elk half jaar je batterijen vervangen, als er een stroomuitval is, blijven alle onderdelen gewoon werken. Vaak kiezen mensen voor een bedraad systeem als de elektriciteitsleidingen niet op de juiste plek aanwezig zijn. Is deze afstand te groot, of wordt de installatie te ingewikkeld, dan is een draadloos systeem de beste optie. Eventueel kun je ook een hybride alarmsysteem nemen die bedrade vaste elementen combineert met draadloze losse elementen.

  • Een sirene is voldoende om de hulptroepen in te schakelen

Ja, het is zo dat een sirene heel veel lawaai maakt en dat deze de inbrekers compleet zal laten schrikken. Zo erg zelfs, dat ze waarschijnlijk weggaan. Extra aandacht willen ze helemaal niet hebben. Waar een sirene niet goed voor is, is voor het oproepen van de hulptroepen. Mensen vandaag de dag lopen deze sirenes gewoon voorbij, vooral omdat er zo veel onnodig afgaan. Er zijn nog weinig mensen die gaan kijken wat er aan de hand is en de politie bellen. Een sirene is daarom goed voor het afschrikken van inbrekers, maar zorg er altijd voor dat je dit aanvult met een abonnement op een meldkamer. Voor een paar euro per maand weet je dan zeker dat de politie komt als dit nodig is.

  • Een alarm is voldoende bescherming voor je woning

Wil jij je woning veiliger maken, dan is een alarmsysteem een uitstekende plek om daarmee te beginnen. Een alarmsysteem maakt deel uit van een veilige woning, maar is alleenstaand niet een garantie dat je woning veilig is. Het is altijd beter om je alarmsysteem te combineren met andere maatregelen, zoals goed hang- en sluitwerk, lichten buiten die aangaan als er beweging is, lampen binnen die werken met een timer en uiteraard het veilig opbergen van je waardevolle spullen. Eventueel kun je de politie vragen om je woning te inspecteren op inbraakveiligheid en je hier een score voor geven. Dit is handig als je je woning wilt verkopen, maar je kunt deze score ophangen zodat inbrekers deze zien en zo weer verder lopen.

  • Een alarmsysteem is duur

Er zijn, zoals met veel dingen het geval is, dure alarmsystemen en goedkope alarmsystemen. De prijs is afhankelijk van het merk, de kwaliteit en het aantal onderdelen. Natuurlijk is het duurder om een alarmsysteem op maat te laten maken dan een kant-en-klaar alarmsysteem te laten installeren. Heb je een beperkt budget? Dan hoeft een goed alarmsysteem niet duur te zijn. Je zal wat moeten inleveren op het aantal componenten, waarschijnlijk zal je een draadloos systeem krijgen en het merk zal niet erg bekend zijn, maar als je deze laat installeren door een alarmspecialist kun je net zo goed een prima alarmsysteem bezitten. Zoek je echter een systeem waarbij sprinklers, videobeelden, verscheidene bedieningskastjes, een aansluiting op je domotica systeem en een besturing via een app bij zitten, dan zal je inderdaad flink wat meer moeten betalen. Je kunt rekenen op prijzen die beginnen bij €400 en die oplopen tot €3500.

Vergelijk offertes

In contact komen met een goede alarmspecialist was nog nooit zo gemakkelijk. Gebruik onze vergelijkingstool, vraag een aantal offertes op en je kunt de beste en goedkoopste deal vinden voor jouw nieuwe alarmsysteem.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *