Kosten alarmsystemen

Kosten alarmsystemenVanzelfsprekend hangen de kosten van alarmsystemen samen met de wensen die je hebt en hoe uitgebreid een systeem moet zijn. Het aantal sensoren dat wordt aangebracht en de functionaliteit van het systeem hangt samen met de prijs. Zo zijn er nog meer factoren die de kosten van een alarmsysteem bepalen. Het aanbod op het gebied van alarmsystemen in erg ruim en die gigantische keuze kan het moeilijk maken om te bepalen welk alarmsysteem voor jou de het beste is. Het belangrijkste is dat je voor jezelf weet wat je verwacht van een alarmsysteem.

*Tip: Direct de exacte prijzen weten? Vul hier het formulier in, ontvang vrijblijvend in een keer meerdere offertes van diverse lokale specialisten en bespaar tot 30%.

De technische mogelijkheden van alarmsystemen

Het gebruik van de modernste technieken in de huidige alarmsystemen bepalen tot op zekere hoogte de kosten van alarmsystemen. Een geavanceerd alarmsysteem dat is uitgerust met die moderne technieken zal veel meer mogelijkheden herbergen. Dat heeft weer grote gevolgen voor de toepasbaarheid van de alarmsystemen. Ook als je op den duur je alarmsysteem wilt uitbreiden is het praktisch dat het systeem wel is voorbereid op die extra functies. De ontwikkelingen op het gebied van alarmsystemen gaat erg hard. Allerlei nieuwe technieken worden toegepast waardoor het systeem steeds meer functionaliteiten kent. Als je weet wat die functionaliteiten zijn zul je merken dat het alarmsysteem een grote meerwaarde aan je woning zal toevoegen.

De verkrijgbaarheid van alarmsystemen

Bij veel winkels en bedrijven worden alarmsystemen aangeboden. Vrijwel elke redelijk grote elektronica zaak heeft een mooi aanbod. Daarnaast zijn alarmsystemen verkrijgbaar bij bouwmarkten en onderdelenwinkels. Al deze bedrijven verkopen enkel goedgekeurde alarmsystemen die voldoen aan de vastgestelde normen die gelden voor alarmsystemen. Naast deze winkels zijn er ook een groot aantal specialistische bedrijven die de systemen aanbieden en eventueel voor je installeren. Het grote voordeel is dat je bij deze bedrijven waardevol advies kunt krijgen.

Prijzen van alarmsystemen

Het grote aanbod zorgt uiteraard ook voor een grote verscheidenheid aan prijzen. En het is lastig om het ene systeem met het andere te vergelijken omdat de functionaliteit van het ene systeem heel anders kan zijn dan die van een ander systeem. Ook de mate waarin een alarmsysteem kan worden uitgebreid bepalen de kosten van een alarmsysteem. Bovendien scheelt het als je een alarmsysteem zelf aanlegt of dat je dit werk laat uitvoeren door een specialist. Advies vragen is altijd een eerste stap als je je gaat oriënteren op de prijzen van alarmsystemen. Hieronder zie je de prijsopbouw van een alarmsysteem.

alarmsysteem-prijsopbouw

Goed oriënteren op alarmsystemen

Het grote aanbod van alarmsystemen en de diversiteit daarin maakt het zeker de moeite waard op goed te kijken naar de mogelijkheden en de daarbij behorende kosten. Het is simpel om een aantal offertes op te vragen en daardoor krijg je al een aardig beeld van de mogelijkheden die er zijn. Het kan ook zeer interessant zijn om voor jezelf eerst te bepalen wat je wilt bereiken met een alarmsysteem. Aan de hand van die gegevens kun je kijken welk systeem het beste bij je situatie past en dan krijg je een helder beeld van de kosten van een alarmsysteem.

Richtprijzen van alarmsystemen

In onderstaande tabel staan een aantal richtprijzen voor diverse soorten alarmsystemen. Deze indicatie geeft aan dat hoe uitgebreider de mogelijkheden zijn hoe hoger de kosten van het alarmsysteem zullen zijn. Alle technische specificaties en functionaliteiten bepalen natuurlijk de prijzen van alarmsystemen. Aan de hand van onderstaande gegevens kun je wel een aardig beeld voor jezelf vormen ten aanzien van je wensen.

soort aantal bekabeld draadloos aanleg
systeem sensoren     kosten
eenvoudig systeem handmatig 1 30 tot 80 euro 175 tot 275 euro 50 tot 80 euro
5 120 tot 250 euro 500 tot 750 euro 250 tot 400 euro
systeem met telefoonverbinding 1 80 tot 150 euro 200 tot 350 euro 80 tot 110 euro
5 400 tot 700 euro 1000 tot 2500 euro 300 tot 400 euro
systeem met alarmcentrale 1 80 tot 150 euro 200 tot 350 euro 120 tot 180 euro
5 400 tot 700 euro 1000 tot 2500 euro 500 tot 800 euro
abonnement alarmcentrale per maand 200 tot 350 euro

 

Zelf installeren of laten installeren

De kosten voor een alarmsysteem worden dus ook bepaald door het feit of je de installatie zelf installeert of dit laat doen. Bij de eenvoudige alarmsystemen is het zelf installeren wel een optie maar bij de uitgebreidere systemen eigenlijk niet. Zeker als een alarmcentrale wordt ingeschakeld is professionele installatie essentieel. En het is logisch dat professionele alarmsystemen eigenlijk enkel door de specialist moeten worden geïnstalleerd.

Terugverdienen van alarmsysteem

Het ligt misschien niet voor de hand maar je kunt een deel van de investering van het alarmsysteem terugverdienen via de verzekeringspremie die je betaalt. Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen stellen tegenwoordig strenge eisen aan de beveiliging van huizen. Hoie beter een huis is beveiligd hoe gunstiger de premie zal zijn. Bij de installatie van een alarmsysteem door een professionele installateur ontvang je een certificaat. Met dat certificaat kunt je bij je verzekeringsmaatschappij aantonen dat je een optimale beveiliging van je huis hebt. Dat levert dan een voordeel op bij de premiekosten. Zeker als het alarmsysteem voldoet aan de normen die hier voor staan is een dergelijk certificaat altijd standaard.
Het vermijden van een eventuele inbraak is vanzelfsprekend de grootste winst bij het gebruik van een alarmsysteem want dat is wat je wilt bereiken.

Tips om inbraak te voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen en daarom is het verstandig om je woning te voorzien met goede sloten op deuren en ramen. Een inbraak kan door een alarmsysteem wel moeilijk worden gemaakt maar voorkomen kan het een inbraak niet. Goede sloten zijn er in allerlei soorten en maten. In combinatie met een alarmsysteem kun je je huis zo wapenen tegen onwelkome gasten. De specialist op het gebied van alarmsystemen kan goede raad geven over inbraakbeveiliging. Zeker in combinatie met het aanschaffen van een alarmsysteem is een goede inbraakbeveiliging een garantie dat ongenode gasten geen kans krijgen om je huis binnen te komen. De aanwezigheid van camera’s op je huis heeft ook een afschrikwekkend effect op inbrekers en dan kan al heel preventief werken.

Wat kost een alarmsysteem precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.