Alarmsysteem Praxis

Als je woning of bedrijfspand waardevolle spullen bevat, dan is een modern en goed gemonitord alarmsysteem abonnement van Praxis een nuttige investering. Niet alleen krijg je de dienstverlening van professionele beveiligers, maar het geeft het je een veilig gevoel dat je huis bewaakt wordt. Niet alleen de kans op inbraak en overvallen worden geminimaliseerd door een alarmsysteem abonnement. Ook schade door brand, lekkage en storingen kan door snelle herkenning en opvolging beperkt worden. De verbinding van je alarmsysteem met een meldkamer zorgt voor zeer snelle inschakeling van politie, brandweer en andere hulpdiensten. Vraag jij je af welk abonnement je de beste kwaliteit voor je beveiliging biedt? En vraag je je af wat de kosten daarvan zijn? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden van een Praxis alarmsysteem abonnement en leggen we je uit waar je op moet letten bij het kiezen ervan.

Beveiliging van huis en gezin

Helaas beperken criminelen hun activiteiten niet meer, zoals vroeger meestal, tot villa’s en grote winkels. Ook woonhuizen en kleinere zakenpanden zijn steeds vaker het slachtoffer van inbraak, overval, bekladding of beschadiging. In het geval van inbraak kan een crimineel binnen een paar minuten het gebouw binnendringen, een aantal waardevolle eigendommen meegraaien en weer buiten staan. Het is uit onderzoeken gebleken dat een snelle alarmopvolging de belangrijkste factor is die arrestatie van inbrekers mogelijk maakt. Hiervoor is het belangrijk dat een alarmsysteem gekoppeld is aan een meldkamer die snel en bekwaam een noodsituatie herkent en voor de juiste opvolging (inschakeling van de eigenaar, beveiligingsdienst of politie) zorgt. Om van de diensten van zo’n meldkamer gebruik te kunnen maken heb je een alarmsysteem abonnement nodig.

 

Het kostenplaatje

Als je een alarmsysteem abonnement van Praxis neemt is er sprake van een instap- of aansluittarief. Dat is meestal zo’n tien procent van de totaalprijs. Het aantal apparaten in je alarmsysteem dat je wilt integreren, is de belangrijkste prijsbepaler. Maar liefst de helft van het tarief van je alarmsysteem abonnement is daarvan afhankelijk. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat elk apparaat voor die prijs in de gaten wordt gehouden, up to date is en vaak periodieke service door een monteur krijgt. Recht op ondersteuning door de meldkamer maakt ongeveer een kwart van het totaalbedrag uit: de uitgebreide software in de meldkamer en zijn medewerkers zijn de cruciale schakel tussen jouw alarmsysteem en de hulpdiensten. Verder betaal je nog zo’n 15 procent van de kosten voor service, garantie en eventueel een certificering; met een BORG-certificering krijg je vaak korting op je verzekeringspremie. De kosten van het opzetten van je alarmsysteem (de apparaten) laten we hier buiten beschouwing.

 

Bedrag/maand Aantal alarmapparaten Meldkamer Service
€15 tot €25 2-5 Digitaal Geen
€25 tot €35 3-8 Digitaal/ bemand Periodiek onderhoud
€35 tot €55 5-10 Bemand Periodiek onderhoud, certificering

Kostenbesparing op je abonnement

Hoe duur een abonnement is , hangt af van een aantal factoren. We noemen hier kort de belangrijkste keuzes die je kan maken om je kosten te verlagen.

  • Een bemande meldkamer is duurder dan een virtuele. Bij de eerste zijn er natuurlijk kosten voor loon mee gemoeid. Toch is het een goed idee om voor een abonnement met een bemande meldkamer te kiezen. Het personeel daarvan is flexibeler en kan adequater reageren op een noodsituatie. Een virtuele meldkamer kan alleen een melding doen aan beveiliging- of hulpdiensten. Onthoud dat als je een alarmsysteem abonnement praxis kiest.
  • Hoe meer componenten er in je alarmsysteem zitten (sirene, noodknop, afstandsbediening, camera’s, gasmelder etc) hoe groter de kosten van de bewaking en controle ervan. Het hebben van camera’s is bij sommige aanbieders een grotere kostenpost, omdat daar een ander systeem voor nodig is dan voor de andere componenten.
  • De hoeveelheid onderhoud die je apparatuur krijgt kan ook de prijs beïnvloeden. Meestal wordt eens per jaar of per twee jaar gecontroleerd of alle componenten nog wel naar behoren werken.

 

Handig om te weten

  • Neem een abonnement waarbij een bemande meldkamer inbegrepen is. De goed opgeleide beveiligingsmedewerkers die bij een alarmcentrale werken kunnen bliksemsnel schakelen, de juiste opvolging regelen en een vinger aan de pols houden. Bovendien kan je direct met ze communiceren over het verloop van een situatie en kunnen ze je relevant advies voor het oplossen van problemen geven. Hierdoor heb je het gevoel sterker te staan in moeilijke omstandigheden.
  • Kijk kritisch naar aanbiedingen en recensies. Alarmsystemen zijn een ondoorgrondelijke businesstak en het is lastig om uit alle mooie websites van providers af te lezen wat je nou precies voor je geld krijgt. Zoek daarom online recensies over hun abonnementen en serviceniveau. Het aanvragen van offertes is ook een prima manier om de aanbiedingen op inhoud te beoordelen.
  • Alarm-apps zijn nuttig. Met moderne apps voor alarmsysteem abonnementen praxis kan je overal ter wereld nagaan wat de toestand van je alarmsysteem is, welke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden en wie er toegang heeft tot je pand. De apps zijn toegankelijk vanaf smartphone, tablet en andere mobiele apparaten. Dat maakt ze een ideale oplossing voor eigenaars van grotere ondernemingen, die overal de touwtjes in handen willen hebben.
  • Is onderhoud bij je alarmsysteem abonnement inbegrepen? Bij sommige dienstverleners moet je voor het onderhoud van je alarmsysteem een apart abonnement afsluiten. Nou is het een goed om je apparatuur regelmatig na te laten kijken, maar een apart abonnement kan snel in de kosten lopen. Kijk dus goed of je provider onderhoud op aparte basis uitvoert.

 

Offertes voor een alarmsysteem abonnement

Zoals je ziet is er een ruime keuze aan opties voor een alarmsysteem abonnement praxis. Het is lastig om de aanbiedingen en pakketten van de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Bovendien is het niet altijd inzichtelijk hoe goed de dienstverlening van een bepaalde aanbieder is. Om het jezelf wat makkelijker te maken kan je verschillende offertes naast elkaar leggen. Via deze link krijg je direct een paar offertes voor alarmsysteem abonnementen toegestuurd. Heel veel succes!

 

Wat kost een alarmsysteem precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.